COMUNICAT

30 aprilie 2024

 

Compartimentul de informare si relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Constanţa este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 30.04.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul:

 

V.F.S., minor, pentru săvārșirea infracțiunii de ultraj prin acte de lovire și alte violențe, prev. de disp. art. 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 și 2 și alin. 2/1 lit. c Cod penal, cu aplic. art. 113 și urm. Cod penal.

 

Probatoriul administrat īn cauză pānă īn prezent, a relevat faptul că, la data de 15.04.2024, pe rolul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia a fost īnregistrat dosarul avānd ca obiect plāngerea numitului M.F.A., avānd funcția de subofițer jandarm la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Detașamentul 7 Jandarmi Medgidia, Plutonul 2 ordine publică, cu gradul plutonier, funcția subofițer operativ principal prin care a sesizat fapte de natură penală, respectiv ultraj (prin amenințare).

 

Precizăm totodată, că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA