COMUNICAT

28 mai 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 

La data de 27.05.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de efectuare a două percheziții la domiciliul suspectului:

- I.C., din jud. Constanța, cercetat, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 244 alin.(1) și (2) C.pen., cu aplic. art.35 alin.(1) C.pen. și art. 326 alin.(1) C.pen., ambele cu aplic. art.38 alin.2 din Codul penal.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în perioada august-decembrie 2022, suspectul a indus în eroare reprezentanții autorităților locale din cadrul Primăriei Costinești, prin formularea și depunerea a cinci cereri prin care a solicitat și obținut decontarea pe nedrept a cheltuielilor de cazare și hrană în cuantum de 116.750 lei, pentru un număr de 50 cetățeni ucraineni, care fie nu sunt înregistrați în evidențele administrate de Poliția de Frontieră, fie nu s-au aflat pe teritoriul României pe întreaga perioadă în care au fost declarați găzduiți, prezentând ca adevărată împrejurarea falsă că aceștia ar fi fost găzduiți în imobilul proprietatea sa.

În cauză au fost puse în executare un număr de două mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate și ridicate bunuri și înscrisuri utile urmăririi penale.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA