COMUNICAT

Anul 2024, luna mai, ziua 28

 

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

            La data de 27 mai 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a efectuat împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economico-Financiare cinci percheziții domiciliare și la sediul profesional, vizând infracțiuni de înșelăciune, uz de fals, evaziune fiscală și spălarea banilor în trei cauze penale distincte, ce vizează un prejudiciu total de aproximativ 4.000.000 lei.

            Tot cu aceeași ocazie au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și la sediul profesional ce vizează infracțiuni de corupție, respectiv infracțiuni de luare de mită în formă continuată, săvârșite de funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Constanța și din cadrul Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

            În cauză a fost luată măsura reținerii față de trei inculpați, față de doi dintre aceștia s-a luat măsura controlului judiciar, iar față de un inculpat a fost formulată propunere de arestare preventivă, fiind sesizat Tribunalul Constanța.

            Tot cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate mai multe sume de bani ce se presupune că provin din săvârșirea infracțiunilor de corupție.

            Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au beneficiat în anchetă de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și a structurilor subordonate acestora.

 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA