COMUNICAT

24 mai 2024

 

Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Constanța este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 

La data de 24.05.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia au dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 ore față de suspecții:

- P.S. pentru săvārșirea infracțiunii de ultraj prin acte de lovire și alte violențe, prev. de disp. art. 257 alin. 1 rap la art. 193 alin. 1 și alin. 2/1 lit. c Cod penal;

- B.F. pentru săvārșirea infracțiunilor de ultraj prin acte de lovire și alte violențe, prev. de disp. art. 257 alin. 1 rap. la art. 193 alin. 1 și alin. 2/1 lit. c Cod penal si distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 Cod penal, cu aplic art. 38 alin. 1 Cod penal.

Probatoriul administrat īn cauză pānă īn prezent, a relevat faptul că, īn data de 22.05.2024, īn jurul orelor 21:15, īn timp ce se aflau pe str. Ovidiu din orașul Cernavoda, numiții P.S. şi B.F. au agresat persoana vătămata N.LC., funcționar public care īndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, īn legătură cu īndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

 

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nici o situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA