COMUNICAT

24 mai 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 23.05.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare la domiciliu faţă de inculpaţii:

- M. E.E. din Mun. Mangalia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de tālhărie prevăzută art. 233 din C.pen. cu aplic. art. 113 şi următoarele din C.pen.

- Ş. E.E. din Mun. Mangalia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de tālhărie prevăzută art. 233 din C.pen. cu aplic. art. 113 şi următoarele din C.pen.

Din probatoriul administrat īn cauză, a rezultat că, īn ziua de 19.05.2024, numitul Ş.D., īn timp ce se afla īn parcarea Kaufland Mangalia, a fost agresat de numiţii M.E.E. şi Ş.E.E. care i-au sustras din buzunar, suma de 90 lei. 

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nici o situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA