COMUNICAT
23 august 2024
Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
La data de 23.08.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.08.2024, până la data de 21.09.2024 inclusiv, a inculpatului I.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 2 și alin. 21 lit. c și d din C. pen., cu aplic. art. 77 lit. a din C. pen. și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 alin. 2 și 3 din C. pen., cu aplic. art. 77 lit. a din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C. pen.
În concret, în cauză s-a reţinut că în seara zilei de 22.08.2024, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla pe strada Traian din localitatea Cumpăna, judeţul Constanța, inculpatul I.S., împreună cu alte două persoane, a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele persoanei vătămate R.A., după care a lovit-o în zona cotului stâng cu un obiect tăietor-înțepător, provocându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații.
Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale violente inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
La data de 23.08.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.08.2024, până la data de 21.09.2024 inclusiv, față de inculpatul I.S.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA