COMUNICAT

21 februarie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Constanţa este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 La data de 20.02.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul S.G. īn vārstă de 43 ani din com. Băneasa, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de Nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, īn forma sustragerii armelor sau muniţiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin. 3 din Codul penal.

Acesta are calitatea de inculpat şi pentru săvārşirea infracţiunii de Tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 alin. 1 din Codul penal, faptele fiind reţinute īn concurs.

Probatoriul administrat īn cauză pānă īn prezent a relevat că, la data de 18.02.2024, orele 22.50, inculpatul S.G., aflāndu-se īn incinta Spitalului Băneasa din jud. Constanţa, Unitatea Primiri Urgenţe, la momentul intervenției organelor de poliţie, a sustras, prin smulgere, arma din dotarea agentului de poliţie P.Ş., pe care acesta o purta īn toc, īncărcată şi asigurată, orientānd-o īn direcţia īn sus, aceasta fiind recuperată īn scurt timp de agentul de poliţie, situaţie care a produs o stare de panică şi de pericol pentru persoanele prezente, fiind interpretată drept un gest de ameninţare.

Reţinem că intervenţia iniţială a organelor de poliţie a vizat comportamentul necorespunzător al inculpatului şi al persoanelor īmpreună cu care acesta venise, care pereturbau buna desfăşurare a activităţii personalului medical.

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA