COMUNICAT

20 aprilie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 20.04.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpații:

I.C. în vârsta de 38 ani, A.M. în vârstă de 22 ani, LE. în vârstă de 20 ani și I.F. în vârstă de 16 ani, toți din loc. Cobadin, jud Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, prev. de disp. art. 193 alin. 2 și 2/1 lit. d Cod penal, violare de domiciliu, prev. de disp. art. 224 alin. 1 și 2 Cod penal și tulburarea liniștii și ordinii publice, prev. de disp. art. 371 alin. 1, 2, 3 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și art. 77 alin. 1 lit. a si d Cod penal, precum și cu aplic. art. 113 și urm. Cod penal pentru minorul I.F.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent, a relevat faptul că, la data de 18.04.2024 organele de poliție din cadrul orașului Techirghiol au fost sesizate prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în noaptea de 18/19.04.2024, în jurul orei 00.00, la domiciliul numitului M.I. au pătruns mai multe persoane de etnie rromă având în mâini mai multe obiecte contondente și au agresat membrii familiei M, provocându-i numitului M.M. mai multe leziuni, acesta fiind transportat ulterior la o unitate spitalicească.

 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA