COMUNICAT

17 ianuarie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 La data de 17.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatele A.D., în vârstă de 16 ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa şi S.M.M., în vârstă de 16 ani, din mun. Tulcea, jud. Tulcea, aflate în stare de reţinere, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art.233 rap. la art.234 alin.(1) lit. d și g din Codul penal, cu aplicarea art. 113 alin. (3) din Codul penal.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în data de 10.01.2024, în jurul orelor 18:15, când afară era întuneric, inculpatele A.D. şi S.M.M., care se aflau în mers pe str. Poporului din mun. Medgidia, au abordat-o pe persoana vătămată C.A.V. , în vârstă de 11 ani, care se deplasa neînsoţită, au agresat-o fizic şi au trântit-o la sol, unde inculpata A.D. i-a sustras telefonul mobil din buzunarul gecii, după care au fugit împreună de la fața locului, fiind urmărite pentru scurt timp de persoana vătămată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA