COMUNICAT

17 aprilie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Constanţa este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 La data de 17.04.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul V.V.R. īn vārstă de 24 ani din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de viol săvārșit asupra unui minor, faptă prev. și ped. de art. 2181 alin.(1) și alin.(4) lit. f și g din Cod Penal, cu aplicarea art. 41 alin.(1) rap. la art. 43 alin. (5) din Codul penal,

 

Probatoriul administrat īn cauză pānă īn prezent a relevat că, īn cursul lunii februarie a anului 2024, inculpatul V.V.R., īn vārstă 24 de ani, a īntreținut cel puțin un raport sexual aparent consimțit, cu minora B.N., īn vārstă de 13 ani, īn urma căruia aceasta a rămas īnsărcinată.

S-a reţinut că inculpatul este recidivist, fiind condamnat anterior pentru o faptă similară.

 

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, īn nici o situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA