COMUNICAT

16 mai 2024

    

    Urmare a comunicatului de presă nr. 52/VIII/3/IP/2024 din 29.02.2024,   Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța aduce la cunoștință publică următoarele:

              La data de 15.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C.M., pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, prev. de art. 244  alin. 1 și 2 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (11 acte materiale).

  În concret, s-a reţinut că în perioada 21.09.2020 - 21.09.2022 inculpatul C.M. a indus în eroare 11 persoane vătămate din judeţul Constanţa, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase, respectiv că va realiza lucrări de construcţie asupra unor imobile, că deţine disponibilităţi băneşti în conturile sale bancare şi că acţionează în numele unei societăţi comerciale, obţinând astfel de la acestea foloase patrimoniale injuste.

  Prejudiciul estimativ total, provocat celor 11 persoane vătămate, este de aproximativ 712775 lei.

  Cercetările au fost efectuate de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

              Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA