COMUNICAT

15 mai 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 

La data de 14.05.2024, procurorii din cadrul Parchetului de lāngă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă față de inculpații T.D.A.C., īn vārstă de 19 ani, din comuna Perșinari, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (7 persoane vătămate), tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Ş.D.F., īn vārstă de 19 ani, din comuna mun. Tārgoviște, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (4 persoane vătămate), tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, M.D.A., īn vārstă de 19 ani, din comuna Perșinari, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (2 persoane vătămate), tulburarea ordinii și liniștii publice, A.L.N, īn vārstă de 20 de ani, din com. Văcărești, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (2 persoane vătămate), tulburarea ordinii și liniștii publice, DY-G, īn vārstă de 22 de ani, din comuna Perșinari, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, EAI, īn vārstă de 20 de ani, din comuna Gura Șuții, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, CP-S, īn vārstă de 18 ani, din comuna Gura Șuții, jud, Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, TIM, īn vārstă de 15 ani, din comuna Perșinari, jud. Dāmbovița, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Din probatoriul administrat īn cauză a rezultat că īn noaptea de 02.05.2024, īn jurul orei 03:00, inculpații, īn timp ce se aflau īn dreptul barului Shots Factory din loc. Vama Veche, jud. Constanța, au lovit cu pumnii, picioarele, de asemenea unii dintre aceștia folosind și bastoane telescopice, mai multe persoane, respectiv A.R.V, F.D.A., S.F.D., B.D.G., M.R.A., I.R.Ş.D., unele persoane vătămate rămānānd neidentificate.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, īn nici o situație, sa īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA