COMUNICAT

09 aprilie 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public: 

 

La data de 09.04.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă față de inculpatul:

- V.M.E. din localitatea Plopeni, jud. Constanța, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 335 alin. (2) C.pen. cu aplic. art. 44 alin. 1 C.pen. și art. 336 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 44 alin. 1 C.pen. ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din Codul penal.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, la data de 07.04.2024, în jurul orei 02:50, inculpatul V.M.E. a condus autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare XX-XX-XXX, pe strada Macului, către strada Cupeşeştilor, sat Plopeni, com. Chirnogeni, județ Constanța, având o îmbibație alcoolică de 1,33 g/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată și permisul de conducere anulat.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA