COMUNICAT

07 iunie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 07.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpaţii:

1. S.G. în vârstă de 18 ani din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. (1) corob cu art. 229 alin. (1) lit. d) din Cod penal şi ”furt calificat” prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. (1) corob. cu art. 229 alin. (1) lit. d) și alin. (2) lit. b) cu aplicarea art. 35 alin. (1) (trei acte materiale) din Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod penal.

Acesta are calitatea de inculpat şi pentru săvârşirea infracţiunii de „furt” faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. (1) din Cod penal, faptele fiind reţinute în concurs.

2. O.Ş. în vârstă de 41 ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat” prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. (1) corob. cu art. 229 alin. (1) lit. b), c) și d) și alin. (2) lit. b) cu aplicarea art. 41 alin. (1) și art. 43 alin. (1) din Cod penal.

3. A.F. în vârstă de 19 ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat” prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. (1) corob. cu art. 229 alin. (1) lit. b), c) și d) și alin. (2) lit. b) cu aplicarea art. 41 alin. (1) și art. 43 alin. (1) din Cod penal.

 

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că:

- în ziua de 27.08.2023, ora 18:41, inculpatul S.G. a sustras din incinta sălii de jocuri SC FUN **** SRL din mun Medgidia str. Silozului, prin escaladarea ferestrei de comunicare de la ghișeul operatoarei (biroul fiind închis pe toate laturile), suma de 3200 lei dintr-un sertar, profitând de lipsa acesteia din urmă.

- în ziua de 31.05.2024, în jurul prânzului a pătruns prin escaladarea unui gard, în locuința persoanei vătămate I.J., din mun Medgidia str. Luminii, jud. Constanța, de unde a sustras doar o perdea de insecte montată, la ușa de acces în locuință a persoanei vătămate, pe motiv că a fost surprins de un martor.

- în ziua de 02.06.2024, în două rânduri, la orele 14:52, respectiv 15:11, inculpatul S.G. a pătruns prin escaladarea unui gard și a unei ferestre, pe care în prealabil a forțat-o, în locuința persoanei vătămate I.J. din mun Medgidia str. Luminii, de unde a sustras o sacoșă cu bunuri, apoi o bicicletă, ducând initial sacoșă de bunuri acasă la acesta și revenind la scurt timp în curtea persoanei vătămate pentru a fura și bicicleta, pe care o lăsase în curte initial.

- în noaptea de 31.05.2024, la ora 22:42, inculpaţii O.Ş. şi A.F., au pătruns prin efracție și escaladare în locuința persoanei vătămate I.J. din mun Medgidia str. Luminii, având fețele acoperite, şi au sustras un TV tip plasma marca Samsung, un tomberon și mai multe scule și unelte electrice, pe care le-au transportat cu ajutorul tomberonului sustras.

 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA