COMUNICAT

05 ianuarie 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

La data de 05.01.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul:

M.D., în vârstă de 32 de ani, domiciliat în sat Siliștea, comuna Siliștea, jud. Constanța, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 220 alin. 1 și alin. 4 lit. e C.pen. cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. și a art. 35 alin. 1 C.pen., reținându-se faptul că în perioada noiembrie – decembrie 2023, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut în mai multe rânduri raporturi sexuale cu numita M.E., în vârstă de 15 ani și două luni la data consumării faptei.

Precizăm totodată că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA