COMUNICAT

05 aprilie 2024

 

 Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

            La data de 04.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, īncepānd cu data de 04.04.2024, pānă la data de 02.06.2024, inclusiv, faţă de inculpații V.I.A. și G.M.A., cercetați pentru săvārşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzute de art. 193 alin. 2 şi 21 lit. c din C. pen. și de art. 371 alin. 2 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C.pen.

Īn cauză s-a reţinut că la data de 29.03.2024, īn jurul orei 20:45, īn timp ce se aflau īn interiorul unei săli de jocuri de noroc din orașul Ovidiu, judeţul Constanța, pe fondul unui conflict spontan, cauzat de locurile ocupate la o masă, inculpații V.I.A. și G.M.A. au lovit persoana vătămată A.V. cu pumnii īn zona feţei, cauzāndu-i o dublă fractură de mandibulă, despre care s-a constatat īn urma examinării medico-legale că necesită pentru vindecare aproximativ 50-55 de zile de īngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin acţiunile lor violente, comise īntr-un local īn care se aflau mai multe persoane, cei doi inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

Pe durata controlului judiciar s-au stabilit īn sarcina inculpaţilor obligaţiile de a nu părăsi teritoriul Romāniei decāt cu īncuviinţarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura, precum şi de a nu se apropia de persoana vătămată, de martori şi de localul īn care s-a produs agresiunea.

Cercetările sunt efectuate īn continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanţa.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

  

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA