COMUNICAT

02 iunie 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Constanța este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 

La data de 02.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul P.I., īn vārstă de 39 de ani, domiciliat īn comuna Mircea Vodă, jud. Constanța, aflat in stare de reținere, pentru săvārșirea īn formă continuată a infracțiunii de viol săvārșit asupra unui minor, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 2181 alin. 2 și alin. 4 lit. a și b C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (două acte materiale), constānd īn aceea că īntr-o zi neprecizată din luna august 2023 precum și la data de 01.06.2024, īn jurul orelor 05:30, īn timp ce se afla la imobilul din sat Mircea Vodă, str. -, comuna Mircea Vodă, jud. Constanța, profitānd de imposibilitatea persoanei vătămate minore P.D.A., īn vārstă de 11 ani și 8 luni la data consumării infracțiunii, de a-și exprima īn mod valabil consimțămāntul ca urmare a vārstei sale fragede, a īntreținut, īn baza aceleiași rezoluții infracționale, raporturi sexuale cu aceasta, deși minora era fiica soției sale P.A.M., și se afla īn īngrijirea celor doi.

Prin īncheierea pronunțată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Medgidia a admis propunerea formulată și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

 

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA