COMUNICAT

2 februarie 2024

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 La data de 02.02.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpaţii M.A., în vârstă de 19 ani, M.M., în vârstă de 16 ani şi C.C. în vârstă de 18 ani, toţi din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflaţi în stare de reţinere, sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

- furt calificat faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1 rap. la art. 229 alin. (1) lit. d) din Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) şi lit. d pentru inculpaţii majori, din Cod penal, (09.12.2023 - persoana vătămată B.E.)

- furt calificat faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1 corob. cu art. 229 alin. (1) lit. d) din Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) şi lit. d pentru inculpaţii majori, din Cod penal, (10.12.2023 – persoana vătămată B.E)

- tâlhărie calificată prevăzută de art. 233 corob cu art. 234 alin. 1 lit. f) din Cod penal cu aplicarea art. 77 lit. a) şi lit. d pentru inculpaţii majori, din Cod penal, (08.12.2023 – persoana vătămată L.V.), în forma coautoratului pentru inculpaţii M.A. şi M. M. şi in forma complicităţii pentru inculpatul C.C.

- furt calificat faptă prev. și ped. de art. 228 alin. 1 corob. cu art. 229 alin. (1) lit. c) și alin. 2 lit. b) din Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1 Cp și art. 77 lit. a) şi lit. d pentru inculpaţii majori, din Cod penal, (17.12.2023- persoana vătămată L.V.)

toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cp şi cu aplicarea art. 113 şi următoarele pentru inculpatul minor.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat următoarele:

- în dupa amiaza de 09.12.2023 inculpaţii M.A., M.M. şi C.C., au pătruns prin efracție prin ruperea unei portiuni din peretele din tabla de tip sandwich” al imobilului aparținând persoanei vătămate B.E., situat în mun. Medgidia, jud. Constanța, de unde au sustras 4 jante din aliaj cu diametrul 16 inch, cu pneuri tip C montate, două găleți de câte 15 litri cu vopsea lavabilă, marca Danke, două televizoare marca Samsung cu diagonala de 139 cm, un aparat industrial uscător de aer și un aparat de cafea DeLonghi, prejudiciul cauzat fiind de 4000 euro.

- în ziua de 10.12.2023 inculpaţii M.A., M.M. şi C.C, au pătruns prin efracție prin prin ruperea unei portiuni din peretele din tabla de tip sandwich” al imobilului aparținând persoanei vătămate B.E., situat în mun. Medgidia, jud. Constanța, de unde au sustras o centrală termică din fontă marca Viadrus, o butelie de aragaz, o roabă și mai multe prelungitoare electrice cu cabluri lungi, o masă decorativă cu ramă din inox și blad din sticlă, o lenjerie de pat de culoare albastră, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 4000 de euro.

- în ziua de 08.12.2023 in jurul orelor 14:00 in timp ce numita L.V. se afla la domiciliul său din mun. Medgidia, inculpaţii M.A., şi M.M. au pătruns în imobilul acesteia, din interiorul căruia, prin ameninţarea acesteia cu un cuţit, au sustras telefonul mobil si portofelul în care se afla suma de 800 lei si actele de identitate, inculpatul C.C aşteptându-i la poarta locuinţei pentru a-i prelua cu căruţa.

- în ziua de 17.12.2023 în intervalul orar 12:00-13:30 inculpaţii M.A., M.M. şi C.C, ce purtau cagulă pe față, împreună cu o persoană rămasă neidentificată, au pătruns în curtea persoanei vătămate L.V. de unde au sustras mai multe obiecte metalice și porţile de acces în curte.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA