COMUNICAT

02 aprilie 2024

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 La data de 02.04.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă fată de inculpatul:

- N.Ş., din localitatea Mangalia, jud. Constanța, aflat în stare de reținere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 336 alin.(l) C.pen., și art.196 alin.(l), (2), (3), (4), ambele cu aplic. art.38 alin.2 din Codul penal.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, la data de 01.04.2024, în jurul orei 14:35, inculpatul N.Ş. a condus autoturismul marca Volkswagen, de culoare verde, cu numărul de înmatriculare XX-XX-XXX, pe strada Mihai Eminescu, în apropiere de intersecția cu strada Vlaicu Vodă din localitatea Arsa, comuna Albești, județ Constanța, având o îmbibație alcoolică de 2,31 g/l alcool pur în sânge la prima proba prelevată. Pe fondul consumul de alcool, inculpatul a pierdut controlul direcției și i-a acroșat pe minorii A.A. și Ş.T. în vârstă de 3 și 9 ani, provocându-le acestora leziuni care le-au pus viața în pericol și au necesitat îngrijiri medicale (25 zile A.A. și 120 zile Ş.T.). Totodată, minora în vârstă de 9 ani s-a constatat că prezintă o stare generală gravă, fiind în comă cu intubare oro-traheală.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA