COMUNICAT

28 septembrie 2023

 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

            La data de 28.09.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, īncepānd cu data de 28.09.2023 şi pānă la data de 26.11.2021 inclusiv, a inculpatului C.A., cercetat pentru savārşirea infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. și art. 113 alin. 2 din C. pen. (opt acte materiale).

Īn concret, īn cauză s-au reţinut următoarele:

Īn noaptea de 23/24 septembrie 2023 inculpatul C.A., īn vārsă de 15 ani, a provocat distrugeri la 8 autoturisme parcate pe mai multe străzi din municipiul Constanţa, prin īnţeparea anvelopelor acestora cu un obiect tăietor-īnţepător, tip briceag.

Inculpatul a fost cercetat anterior pentru comiterea unor infracțiuni de furt din societăți comerciale şi a unei infracţiuni de distrugere prin incendiere a unui bloc de locuințe din municipiul Constanţa.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA