COMUNICAT

23 noiembrie 2023

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 La data de 23.11.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul B.N. în vârstă de 19 ani din com. Cobadin, jud. Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253, alin. (1) din Cod Penal.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în noaptea de 16.11.2023, în jurul orei 23:30, inculpatul B.N. s-a deplasat la sediul Postului de Poliţie Cobadin, unde distrus în totalitate, prin lovire cu o țeavă metalică pe care o avea asupra sa, ambele oglinzi laterale ale autospecialei inscripționată cu însemnele poliției, marca Dacia Duster cu numărul de înmatriculare MAI XXXXX, proprietatea MAI, IPJ Constanța, aflată în dotarea Postului de Poliție Cobadin, ce se afla parcată în parcarea exterioară special amenajată.

Activitatea infracţională s-a realizat în scop de răzbunare pentru faptul că, în data de 15.11.2023, inculpatul J.S.G., prieten cu inculpatul B.N., a fost arestat într-o cauză instrumentată de organele de urmărire penală din cadrul Postului de Poliţie Cobadin.

De asemenea, se reţine că infracţiunea din data de 16.11.2023 a fost săvârşită la o lună după punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.N., într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (două acte materiale), faptă prev. și ped. 228 alin. 1 din Codul Penal cu aplic. art. 35 alin. 1 din Codul Penal.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA