COMUNICAT

23 august 2023

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, este īnputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 23.08.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de lāngă Judecătoria Mangalia a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul C.F.C., īn vārstă de 33 de ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 33 8 alin. (2) C. pen. (teza a II-a) şi favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. (1) C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (2) C.pen., precum şi faţă de inculpatul G.A., īn vārstă de 35 de ani, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. (1) C. pen., părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. (2) C. pen. (teza a II-a) şi favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. (1) C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) C.pen., propunere ce a fost admisă de instanţă.

Din probatoriul administrat īn cauză a rezultat că numiţii G.A. şi C.F.C au sprijinit pe numitul I.G., care anterior a lovit cu maşina o persoană aflată pe carosabil, aceştia contribuind la ştergerea urmelor accidentului de circulaţie prin conducerea autovehiculului la o spălătorie auto. Totodată, numitul G.A. a fost surprins conducānd autoturismul pe drumurile publice, cu toate că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nici o situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie. 

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA