COMUNICAT

21 august 2023

 

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 20.08.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv, faţă de inculpatul P.M.V., īn vārstă de 19 ani, din municipiul Bucureşti, persoană aflată īn stare de deţinere, pentru comiterea infracţiunilor ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

Īn sarcina inculpatului, se reţine că, īn dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare īn localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. Īn urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.

Primele teste efectuate īn cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

Īn cauză, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.M.V., pe o durată de 30 de zile, īncepānd cu data de 20.08.2023.

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.