COMUNICAT

18 octombrie 2023

 

            Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

            La data de 18.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 18.10.2023 şi pānă la data de 16.11.2023 inclusiv, a inculpatului T.D.I., cercetat pentru săvārşirea infracţiunii de proxenetism, īn formă continuată, prev. de art. 213 alin. 1 din C. Pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. Pen.

            Īn concret, īn cauză s-au reţinut următoarele:

Īncepānd din luna octombrie 2021 şi pānă īn prezent, inculpatul a determinat și īnlesnit practicarea prostituției de către soția sa, prin postarea de anunțuri referitoare la prestarea de servicii sexuale pe diverse site-uri, efectuarea de plăți pentru promovarea anunţurilor, precum şi prin īnsoțirea ei pe timpul deplasărilor către diferiți clienți. De asemenea s-a reţinut că inculpatul a obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către soţia sa şi că a exercitat un control asupra cāștigurilor realizate.

La data de 18.10.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunānd luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 18.10.2023 şi pānă la data de 16.11.2023 inclusiv, faţă de inculpatul T.D.I.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

 BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA