COMUNICAT

14 decembrie 2023

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

 La data de 14.12.2023, procurorii din cadrul Parchetului de lāngă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă față de inculpații:

Ş.V., īn vārstă de 19 de ani, din orașul Negru Vodă, județul Constanța, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 32 din Codul penal raportat la art. 233-234 alin. (1) lit. a), d), f) și g) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 alin. (1), lit.a) și d) din Codul penal și art.218 (1) și (3) lit.f) din Codul penal cu aplicarea art. 77 alin. (1) lit. a), d) și e) din Codul penal, toate cu aplic.art.38 alin.1 C.pen. și

Ş.S., īn vārstă de 28 de ani, din orașul Negru Vodă, județul Constanța, aflat īn stare de reținere pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 32 din Codul penal raportat la art. 233-234 alin. (1) lit. a), d), f) și g) din Codul penai și art. 48 alin. (1) C.pen. raportat la art. 218 (1) și (3) lit. f) din Codul penal, toate cu aplic. art.41 alin.1 C.pen. și art.38 alin.(l) C.pen.,

Din probatoriul administrat īn cauză a rezultat că la data de 28.11.2023, īn jurul orei 18.00, cei doi inculpați au pătruns, prin efracție, īn locuința persoanei vătămate H.A., īn vārstă de 82 ani, situată īn oraș Negru-Vodă, str. Liniștei, jud. Constanța, unde, prin amenințare cu o toporișca, precum și prin īntrebuințarea de violențe, respectiv lovire și imobilizarea persoanei vătămate, i-au solicitat să scoată sumele de bani pe care le deținea īn casă și totodată, prin īntrebuințarea de acte de violență, Ş.V. a īntreținut un raport sexual normal cu aceasta, īmpotriva voinței sale, persoana vătămată suferind leziuni traumatice care au necesitat 30-35 zile de īngrijiri medicale pentru vindecare.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de instanța de judecată.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, īn nici o situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN
CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA