COMUNICAT

13 septembrie 2023

 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

            La data de 13.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 13.09.2023 şi pānă la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpaţilor I.L.C. şi I.S.A., cercetaţi pentru săvārşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 21, lit. c din C. Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C. Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din  C. Pen.

            Īn concret, īn cauză s-au reţinut următoarele:

Īn data de 01.09.2023, īn jurul orei 15:15, inculpatul I.L.C., īn vārstă de 57 de ani, a acostat persoana vătămată P.V., īn vārstă de 44 de ani, pe trotuarul străzii Dezrobirii din municipiul Constanţa, īn zona intersecţiei cu strada Eliberării. După ce i-a solicitat persoanei vătămate remiterea unei sume de bani, īn contul unei datorii, inculpatul I.L.C.  l-a apelat telefonic pe fiul său, inculpatul I.S.A., īn vārstă de 29 de ani, solicitāndu-i prezenţa la faţa locului. Acesta a ajuns īn scurt timp la locul indicat, iar apoi cei doi inculpaţi au lovit īn mod repetat persoana vătămată, cu pumnii şi picioarele, provocāndu-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 40-45 de zile de īngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin acţiunile lor cei doi inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

La data de 13.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunānd luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 13.09.2023 şi pānă la data de 12.10.2023 inclusiv, faţă de inculpaţii I.L.C. şi I.S.A.

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

            

 BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA