COMUNICAT

 

10.10.2023

 

            Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

            La data de 10.10.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, īncepānd cu data de īncepānd cu data de 10.10.2023, pānă la data de 09.12.2023, inclusiv, a inculpatului P.I.G., cercetat pentru savārşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C.pen.    

 

Īn concret, īn cauză s-au reţinut următoarele:

Īn data de 08.10.2023, īn jurul orei 15:30, inculpatul P.I.G. a condus un autoturism pe mai multe străzi din municipiul Constanţa, pe o distanţă de aproximativ 4-5 km, īn timp ce avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Īn cadrul cercetărilor a reieşit că la data de 13.08.2023 inculpatul fusese depistat conducānd un autoturism pe o stradă din municipiul Constanţa, iar testarea sa cu aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru cocaină. Din acest motiv, la data respectivă a fost īntocmit un dosar penal pentru săvārşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. 2 din Codul Penal, iar inculpatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Ulterior, la data de 04.09.2023, el a fost din nou depistat pe o stradă din municipiul Constanţa conducānd un autoturism īn timp ce avea suspendat dreptul de a conduce, motiv pentru care a fost īntocmit un nou dosar penal.

 

 

Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și controlul judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 

 

               BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA