COMUNICAT

 

10.10.2023

 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 05.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a inculpaților I.L.C. și I.S.A., pentru săvārșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21, lit. c din C.Pen., şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 din C.Pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 din C.Pen.

 

Īn concret, īn sarcina inculpaților s-au reţinut următoarele:

Īn data de 01.09.2023, īn jurul orei 15:15, inculpatul I.L.C., īn vārstă de 57 de ani, a acostat persoana vătămată P.V., īn vārstă de 44 de ani, pe trotuarul străzii Dezrobirii din municipiul Constanţa, īn zona intersecţiei cu strada Eliberării. După ce i-a solicitat persoanei vătămate remiterea unei sume de bani, īn contul unei datorii, inculpatul I.L.C.  l-a apelat telefonic pe fiul său, inculpatul I.S.A., īn vārstă de 29 de ani, solicitāndu-i prezenţa la faţa locului. Acesta a ajuns īn scurt timp la locul indicat, iar apoi cei doi inculpaţi au lovit īn mod repetat persoana vătămată, cu pumnii şi picioarele, provocāndu-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 40-45 de zile de īngrijiri medicale.

Totodată s-a reţinut că prin acţiunile lor cei doi inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică.

 

           Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

               BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA