COMUNICAT

10 noiembrie 2023

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 10.11.2023, procurorii din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Mangalia au formulat propunerea de arestare preventivă faţă de inculpatul A.G.A., în vârstă de 23 de ani, din corn. Comana, jud.Constanţa, aflat în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul iară permis de conducere, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzute de art.334 alin.l din C.pen., art.335 alin.l, art.253 alin.l şi art.371 alin.2 C.pen, cu aplic. art.38 alin.l şi 2 C.pen.

Din probatoriul administat în cauză a rezultat că în data de 28.10.2023, ora 18.55, A.G.A. a condus motociclul neînmatriculat, marca SYM, de culoare roşie, capacitate cilindrică 124 cm3, în localitatea Comana, jud.Constanţa, iară a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la data de 08.11.2023, în jurul orei 23.20, a distrus, prin lovirea cu pumnii, mai multe elemente de caroserie ale autospecialei de poliţie, cu nr. de înmatriculare MAI-55497, aparţinând LPJ. Constanţa - Postul de Poliţie Amzacea, a lovit uşa de acces a sediului de poliţie şi a smuls două camere de supraveghere din incinta postului de poliţie, cu aceeaşi ocazie, proferând injurii la adresa organelor de poliţie, tulburând prin ameninţările şi distrugerile sale ordinea şi liniştea publică.

Propunerea de arestare preventivă a fost admisă de instanţa de judecată.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penala, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL
PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA