COMUNICAT

06 octombrie 2023

 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele :

La data de 06.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a inculpatului M.D., pentru săvārșirea infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21 lit. c şi d din C. pen., tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 şi 3 din C. pen., şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din C. pen., rap. la art. 206 alin. 1 din C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.

Īn concret, īn sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

Īn data de 25.09.2023, īn jurul orei 22:30, īn timp ce se afla pe o stradă din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul M.D. a lovit persoana vătămată P.P. cu o macetă īn zona membrelor superioare, provocāndu-i vătămări corporale ce necesită pentru vindecare 8-9 zile de īngrijiri medicale. Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

După comiterea faptei, inculpatul a fost prins de lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi condus la sediul instituţiei, unde acesta a ameninţat cu acte de violenţă persoana vătămată P. M., agent de poliţie aflat īn timpul serviciului.

Inculpatul M.D. a săvārşit faptele reţinute īn sarcină īn stare de recidivă postexecutorie.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA