COMUNICAT

05 septembrie 2023

 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Mangalia, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

 

La data de 04.09.2023, procurorii din cadrul Parchetului de lāngă Judecătoria Mangalia au formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul V.M., īn vārstă de 43 de ani, din mun. Mangalia, jud. Constanţa, aflat īn stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin.1 din C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.2 din C.pen., propunere ce a fost admisă de instanţă.

Din probatoriul administrat īn cauză a rezultat că la data de 03.09.2023, ora 23:55, numitul V.M., aflāndu-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca BMW pe str. Caiselor din proximitatea municipiului Mangalia. De asemenea, acesta a refuzat ulterior să fie condus de către organele de poliţie la sediul unităţii de poliţie.

Precizăm că punerea īn mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, īn nici o situaţie, să īnfrāngă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.   

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LĀNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA