COMUNICAT

04 octombrie 2023

 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele :

La data de 04.10.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a inculpatului V.N.S., pentru săvārşirea a două infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 din C. pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.

Īn concret, īn sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

La datele de 16.06.2023 şi 13.09.2023 inculpatul V.N.S. a condus un autoturism pe drumurile publice din municipiul Constanţa fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată s-a reţinut că inculpatul a comis cele două fapte īn stare de recidivă.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate īn niciun fel să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA