COMUNICAT
02 octombrie 2023
Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
La data de 30.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 30.09.2023 pānă la data de 29.10.2023, inclusiv, a inculpatului M.D., cercetat sub aspectul săvārșirii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 şi 21 lit. c şi d din C. pen., tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin. 2 şi 3 din C. pen., şi ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 din C. pen., rap. la art. 206 alin. 1 din C. pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. şi art. 41 alin. 1 din C. pen.
Īn concret, īn cauză s-au reţinut următoarele:
Īn data de 25.09.2023, īn jurul orei 22:30, īn timp ce se afla pe o stradă din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul M.D. a lovit persoana vătămată P.P. cu o macetă īn zona membrelor superioare, provocāndu-i vătămări corporale ce necesită pentru vindecare 8-9 zile de īngrijiri medicale. Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.
După comiterea faptei, inculpatul a fost prins de lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi condus la sediul instituţiei, unde acesta a ameninţat cu acte de violenţă persoana vătămată P. M., agent de poliţie aflat īn timpul serviciului.
Inculpatul M.D. a săvārşit faptele reţinute īn sarcină īn stare de recidivă postexecutorie.
La data de 30.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunānd luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, īncepānd cu data de 30.09.2023 pānă la data de 29.10.2023, inclusiv, faţă de inculpatul M.D.
Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, īn nicio situație, să īnfrāngă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII CU MASS-MEDIA