PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANȚA

 

                                                19.01.2018

 

COMUNICAT

 

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații de interes public:

La data de 17 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore inculpatului CADÎR TENOR, în vârstă de 52 de ani, din comuna Tuzla, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art.291 Cod penal.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 17 ianuarie 2018, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce a primit de la denunțătorul D.M. sumele de 1.000 de lei și 300 de euro, pentru a interveni pe lângă primarul orașului Eforie și pe lângă alți funcționari publici, persoane asupra cărora l-a asigurat că are influență, în vederea obținerii permisiunii de a amplasa o tarabă pe str. Panselelor din Eforie Nord, în scopul desfășurării unor activități negustorești în perioada de vară a anului 2018, fără îndeplinirea condițiilor legale (fără depunerea unui dosar, respectiv fără obținerea unei autorizații valabile).

În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă față de inculpat pentru următoarele 30 de zile, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestul la domiciliu al inculpatului pentru următoarele 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANȚA